Hoe richt ik Breakout Rooms in?

Zoom maakt het mogelijk om op afstand met anderen te communiceren. Dat kan via een chatgesprek of door te videobellen. In de functie videobellen heb je als (co)host een optie om deelnemers binnen een gesprek op te delen in groepen. In de video hieronder wordt toegelicht hoe deze functie werkt.

1. Open het videogesprek in Zoom
  2. Klik in het menubalk (onderin) op ‘Breakout rooms’
  3. Kies het aantal kamers waarin je jouw deelnemers wilt opdelen, bijvoorbeeld 20 deelnemers in 4 kamers (5 per kamer)
  4. Klik op het bolletje ‘Automatially’ om de deelnemers willekeurig in een kamer in te delen (dit kan je indien nodig later aanpassen) of klik op het bolletje ‘Manually’ om zelf te bepalen in welke kamer deelnemers worden ingedeeld
  5. Plaats indien gewenst de deelnemers in een andere groep met de knop ‘Move to’ of wissel gebruikers van groep met de knop ‘Exchange’
  6. Met de knop ‘options’ is het (onder andere) mogelijk om een tijd in te stellen waarbij de verschillende kamers na een bepaalde tijd automatisch weer sluiten (alle deelnemers zitten dan weer in hetzelfde gesprek)
  7. Klik op ‘open all rooms’