Wat houdt de koppeling van Het Leerplatform met Office 365 in?

Zowel nieuwe als bestaande gebruikers kunnen inloggen op Het Leerplatform met hun Office 365 werk- of schoolaccount. Dat maakt het mogelijk om met 1 klik te schakelen tussen de Office 365 omgeving (het werk- of schoolportaal) en Het Leerplatform. Zolang je ingelogd bent in de Office 365 omgeving heb je altijd direct toegang tot Het Leerplatform, zelfs als je de Office 365 omgeving niet open hebt staan. Je hoeft je dus niet meer apart in te loggen in Het Leerplatform. ​

Nieuwe gebruikers kunnen zich direct registeren met hun Office 365 werk- of schoolaccount. Bestaande gebruikers kunnen hun Office 365 werk- of schoolaccount eenmalig koppelen aan hun profiel op Het Leerplatform.​

Nieuw account koppelen

Let op: om jouw toekomstige account op Het Leerplatform te koppelen aan een Office 365 account, moet je beschikken over een Office 365 werk- of schoolaccount en een Token van Het Leerplatform.

1. Zorg dat je jouw unieke Token bij de hand hebt (fysiek kaartje of e-mail)​
  2. Ga naar Het Leerplatform
  3. Klik op de rode knop ‘Aanmelden met Office 365’​
  4. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Office 365​
  5. Log in met jouw Office 365 e-mailadres en wachtwoord​
  6. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de registratiepagina van Het Leerplatform​
  7. Vul daar jouw unieke Tokencode in​
  8. Jouw naam en e-mailadres worden automatisch opgehaald op basis van jouw Office 365 account​
  9. Klik in het overzichtsscherm op ‘Aan de slag’ om Het Leerplatform te openen​

Bestaand account koppelen aan Office 365

Let op: als je jouw account van Het Leerplatform wil koppelen aan jouw Office 365 account, moet het mailadres van jouw account op Het Leerplatform gelijk zijn aan jouw Office 365 account. Indien dit niet het geval is, moet eerst je mailadres wijzigen in jouw huidig account van Het Leerplatform.

1. Ga naar Het Leerplatform
  2. Klik op de rode knop ‘Aanmelden met Office 365’​
  3. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Office 365​
  4. Log in met jouw Office 365 e-mailadres en wachtwoord​
  5. Je wordt automatisch doorgestuurd naar een inlogpagina van Het Leerplatform waarin je eenmalig dient in te loggen met jouw wachtwoord van Het Leerplatform (dus niet jouw Office 365 wachtwoord)​
  6. De koppeling is gemaakt en je wordt automatisch doorgestuurd naar het keuzescherm op Het Leerplatform​

Zolang je ingelogd bent op jouw Office 365 omgeving kun je vanaf dat moment met 1 klik naar Het Leerplatform (zonder extra in te loggen)​