Hoe bereid ik een Online Beeldsessie voor?

Je kunt ter voorbereiding een sessietijd reserveren om er zeker van te zijn dat je op jouw gewenst moment een sessie kan starten. Het aantal sessies dat tegelijk gespeeld kan worden, is namelijk gelijk aan het aantal Beeldend Trainen licenties.

Online Beeldsessie

Tip: indien je beschikt over een aandachtsmeter, stel deze dan in tijdens de start van een Online Beeldsessie

1. Log in op Het Leerplatform en klik binnen het blokje ‘Online Beeldsessie’ op ‘Start sessie’
  2. Kies de gewenste praktijkvideo in de lijst (of upload deze binnen Videobeheer)
  3. Vul in het het doel van jouw sessie in
  4. Geef aan hoeveel beelden de deelnemers in de video mogen selecteren. Let goed op dat er maximaal 40 beelden kunnen worden geüpload. Zorg er daarom voor dat je niet het maximaal aantal beelden overschrijdt (deelnemers x aantal beelden die deelnemers mogen selecteren).
  5. Wil je dat de deelnemers na de Online Beeldsessie de aansluitende Leergame spelen? Vink dan het blokje ‘Leergame gebruiken’ aan pas desgewenst de datums van de rondes aan
  6. Klik vervolgens op de roze knop ‘Start Online Beeldsessie’.
  7. In het volgende scherm krijg je de sessiecode te zien. Deel deze met de deelnemers zodat ze kunnen starten met de sessie.
  8. In de tabel aan de rechterkant kun je de voortgang van de deelnemers bekijken. Heeft iedereen zijn/haar beelden ingestuurd? Klik op ‘Verder naar Dialoog in Beeld’
  9. Er verschijnt een overzicht met alle ingezonden beelden. Deel jouw scherm met de deelnemers in Zoom en stuur de dialoog aan. Je kunt de beelden vergroten door erop te klikken en eventueel dubbele beelden kunnen worden verwijderd door op het prullenbakje bij een beeld te klikken
  10. Nadat je de dialoog hebt afgesloten, klik je op de knop ‘Start Stemmen’. Op het volgende scherm kun je rechtsboven de voortgang van het stemmen bekijken.
  11. Als iedereen heeft gestemd, klik je op ‘Prioriteit Vaststellen’ Hierin geef je de beelden, samen met de deelnemers, een prioriteit (1 tot 6)
  12. Klik tot slot op ‘Resultaat Bekijken’