Hoe upload ik een videobron?

In de Peer Feedback Community is het mogelijk om video’s van YouTube (of Vimeo) te uploaden. Staat jouw video nog niet op YouTube? Volg dan dit stappenplan om jouw video te uploaden zodat je deze in de Community kunt delen.

1. Ga in een nieuw tabblad van je browser naar YouTube of Vimeo en zoek de video die je wilt gebruiken​
  2. Klik bij de betreffende video op ‘delen’ of ‘share’ en kopieer de getoonde link  ​
  3. Keer terug in de community op Het Leerplatform (het andere tabblad in je internetbrowser)​
  4. Kies in het linker hoofdmenu het oranje onderdeel ‘Bronnen’ ​
  5. Klik rechtsonder op de roze ‘+’ knop om een bron toe te voegen​
  6. Plak de zojuist gekopieerde link in de balk onderaan en druk op het pijltje (rechts)​
  7. Geef in het venster dat verschijnt de bron een passende naam​
  8. Op de tweede regel zie je dat de bron standaard niet aan een opdracht gekoppeld is (paarse tag ‘Geen opdracht’). Klik eventueel op deze regel en selecteer een opdracht om het product hieraan te koppelen ​
  9. Als je het product koppelt aan een opdracht, worden de bijbehorende thema’s automatisch gekoppeld. Heb je ‘Geen opdracht’ gekozen, dan kun je zelf thema’s kiezen door op deze regel te klikken en betreffende thema’s te selecteren.  ​
  10. Klik op ‘Toevoegen’ om de bron definitief te plaatsen